De ce masajul anticelulitic este atat de eficient

Masajul anticelulitic este unul dintre cele mai folosite tratamente anticelulita si unul dintre cele mai eficiente. Acest lucru nu este un mit, ci este o realitate! Mainile pricepute ale unui maseur profesionist antreneaza prin manevre bine efectuate, toata zona afectata de asa-zisa ,,coaja de portocala” ce apare datorita, stresului, oboselii, tulburarilor hormonale, expunerii prelungite la frig, etc. Influentele masajului anticelulitic asupra organismului se explica in buna masura prin actiunea directa asupra straturilor superficiale ale corpului. Acest tip de masaj, determina inlaturarea depozitelor dure de grasime care s-au format sub piele.

Prin actiunea sa mecanica, masajul anticelulitic ,,intervine” direct asupra zonelor cu probleme, redand supletea tesuturilor afectate de celulita. Masajul este in primul rand eficient prin faptul ca dezagrega celulitele. Prin actiunea factorului mecanic, hiperemia produsa duce la o irigare mai buna a pielii si a tesuturilor subiacente, favorizand astfel si nutritia tisulara.

Masajul anticelulitic, stimuland circulatia sanguina si cea limfatica, duce  la eliminarea toxinelor si a apei in exces, retinuta  in tesuturi. Astfel nu numai ca se elimina celulita, dar si pielea devine mult  mai ferma si mai elastica, iar muschii mai tonifiati.

Un alt motiv pentru care masajul anticelulitic este atat de eficient este faptul ca acest tip de masaj actioneaza in profunzime, prin manevre destul de ferme, adaptate in functie de pragul de sensibilitate al celui masat, activand metabolismul organismului. Acest masaj remodeleaza practic tesutul adipos, netezind zonele afectate de celulita.

Celulita nu trebuie confundata cu cresterea grosimii tesutului adipos subcutanat din obezitate. Tesutul subcutanat afectat de celulita este distrofic si dureros la palpare.  Actionand in profunzime, acest tip de masaj devine putin neplacut, chiar dureros, insa de eficienta sa depinde intensitatea manevrelor efectuate. La inceput, pentru a nu fi dureros si pentru a nu deteriora si mai mult structura tesutului subcutanat, masajul trebuie sa fie bland, iar intensitatea procedeelor crescuta progresiv. Dupa ce tesuturile si-au recapatat o oarecare suplete si sunt mai putin dureroase, intensitatea manevrelor poate fi mai mare.

Acest masaj constituie o modalitate pur naturala  de a trata zonele corpului afectate de celulita. In comparatie cu alte metode folosite in scopul combaterii celulitei, masajul anticelulitic ofera rezultatul cel mai rapid si mai vizibil, lucru ce rezulta defapt eficienta sa.

Efectele masajului anticelulitic se vad in: imbunatatirea digestiei; disparitia constipatiei si balonarii, reglarea armonioasa a greutatii, eliminarea mai facila a grasimilor, intarirea musculaturii, cresterea vitalitatii pe ansamblu.

Beneficiile masajului sunt urmatoarele:
– imbunatatirea circulatiei sanguine si limfatice
– spargerea si eliminarea micro si macro nodulilor celulitici
– reducerea stratului adipos
– redobandirea elasticitatii si fermitatii pielii.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

 
Read previous post:
Evadeaza din cotidian si savureaza un masaj de relaxare

Ti-ar prinde bine un masaj de relaxare dupa ce ai terminat ziua de lucru, nu-i asa? Masajul de relaxare este...

Close