Evadeaza din cotidian si savureaza un masaj de relaxare

Ti-ar prinde bine un masaj de relaxare dupa ce ai terminat ziua de lucru, nu-i asa? Masajul de relaxare este placut, reconfortant si potrivit oricarei categorii de varsta. Este o completare eficienta a unei activitati sportive, a unei perioade solicitante din punct de vedere mental sau pur si simplu a sfarsitului unei zile sau saptamani solicitante. Cu toate ca nimanui nu-i sunt straine beneficiile masajului, meritele acestuia sunt cel mai bine recunoscute dupa o zi lunga si obositoare la serviciu, astfel ca la sfarsitul zilei, un masaj de relaxare nu poate fi decat binevenit.

Masajul constituie un mod natural de relaxare, in general, si de stimulare a corpului si a spiritului. Este recomandat tuturor categoriilor de persoane, indiferent de varsta si sex. Este o metoda naturista de intretinere si de vindecare ce foloseste mijloace simple.

Masajul de relaxare poate fi o placere cat si un remediu  in acelasi timp:  ajuta la eliminarea stresului, la eliberarea tensiunilor musculare, la recapatarea energiei, la stimularea circulatiei sanguine si limfatice, etc.

Acest tip de masaj, este aplicat nu prea profund, chiar superficial, prin manevre usoare, lente, blande cu o intensitate si un ritm mai redus, ce duc la scaderea excitabilitatii, a contractilitatii musculare, si la reducerea incordarii nervoase, avand scop relaxator. Masajul de relaxare este un masaj general, al intregului corp. Acest tip de masaj poate fi efectuat pe tot corpul, denumindu-se masaj de relaxare total sau doar pe o zona a corpului, fiind denumit astfel, masaj de relaxare partial.

Masajul de relaxare reuseste sa detensioneze intregul corp si sa ofere vigoare si forta organismului. Pe langa actiunea sa importanta de eliminare a stresului si a oboselii, are si un efect terapeutic. Stimuleaza circulatia sanguina si limfatica, creste metabolismul bazal si ajuta la eliminarea toxinelor. Alte beneficii ale masajului de relaxare sunt: marirea mobilitatii si flexibilitatii incheieturilor, un tonus al pielii mai bun, vindecarea rapida a leziunilor la nivelul tesutului moale.

Prin relaxarea sistemului nervos si a celui endocrin , se obtine tocmai efectul de relaxare, de inlaturare a oboselii, datorita procesului de eliminare a unor hormoni responsabili de starea de bine. Prin masaj se stimuleaza producerea de endorfine, substanta chimica din creier care produce sentimentul de fericire, de asemenea reduce nivelul hormonilor de stres ca adrenalina, cortisolul sau norepinefrina.

Masajul de relaxare se efectueaza, de regula, cu uleiuri, in care se adauga anumite uleiuri esentiale  sau  se poate efectua, folosind creme parfumate, care stimuleaza starea de bine si relaxarea, conform aromoterapiei. O alta asociere la fel de utila precum este cea cu aromoterapia, o constituie asocierea cu meloterapia. Aceasta asociere amplifica efectul de relaxare.

Masajul este indicat a se face cel putin o data de saptamana, deoarece se armonizeaza functionarea sistemului nervos prin relaxarea si calmarea intregului organism.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

 
Read previous post:
Masajul de relaxare si “rasfatarea” receptorilor

Cand esti intr-o stare de indispozitie, sau atunci cand ai avut o zi mai grea, cand ai senzatia de oboseala,...

Close