Masajul, una dintre micile mari bucurii ale vietii

Stresul, trairile negative, grijile, contracta muschii. Trupul resimte starea psihica si reactioneaza in aceeasi masura. Daca te lasi prada pesimismului si temerilor de tot felul, ai parte numai de nefericire, incordare, tensiune.     Insa, poti sa adaugi o sursa permanenta de bucurie vietii tale, relaxandu-te. Cum se poate realiza acest lucru?

O sedinta de masaj iti poate aduce linistea si desfatarea de care ai nevoie.

Percepem lumea prin simturi, iar dintre toate, pipaitul reverbereaza cel mai profund in fiinta noastra. Prin atingere, se naste placerea, starea de pace, si cunoasterea propriului trup cu autoacceptarea. Este un mod de a ne oferi relaxare si de a ne detensiona.

Masajul, combina tehnicile fundamentale, menite sa relaxeze si sa mentina sanatatea intregului organism, cu o incantare senzuala.

Intr-adevar masajul este o mica bucurie la inceput, dar mai apoi devine o mare bucurie, nu numai pentru cei care au afectiuni, cat si pentru cei perfect sanatosi. La inceput bucuria este mica, pentru ca orisice om este circumspect fata de a noile terapii si isi pune in minte sa incerce si acest lucru, masajul fiind o noua experienta pentru el. Spre sfarsitul sedintei de masaj, scepticii realizeaza marele avantaj al micilor bucurii de la inceput. Pentru cei cu afectiuni cronice, masajul constituie inca de la prima sedinta o mare bucurie.

Prin varietatea efectelor sale atat de benefice asupra intregului organism, masajul este o adevarata bucurie atat pentru cei sanatosi cat si pentru cei suferinzi. Masajul are multiple efecte asupra sistemului circulator si limfatic, asupra sistemului respirator, asupra sistemului nervos, asupra metabolismului, asupra sistemului muscular, asupra tesuturilor conjunctive,  asupra pielii, articulatiilor si tendoanelor. In plus o alta bucurie a masajului, este faptul ca poate fi aplicat oricarei persoane, indiferent de categoria de varsta si de sex. Aplicat fie in scop de stimulare, de energizare a organismului, sau fie in scop sedativ, de relaxare, este la fel de benefic.

Masajul este o bucurie a vietii inca din cele mai vechi timpuri. Istoria ne arata ca masajul s-a practicat in toate timpurile si s-a dezvoltat la toate popoarele cunoscute. Se pare ca masajul a fost unul dintre primele si cele mai simple mijloace descoperite de oameni pentru alinarea suferintelor, fiind cunoscut ca o activitate terapeutica, un mijloc de conservare si de intarire a sanatatii si de prelungire a tineretii.

A pune cu blandete mana pe locul dureros, a mangaia fruntea fierbinte a unui suferind, a incerca sa indepartezi din corp cauzele raului, au fost la inceput gesturi spontane, care produceau subiectiv efecte binefacatoare.

Primele marturii scrise despre masajul terapeutic le gasim in documentele chineze, egiptene si indiene cu 3000 de ani i.Hr. Conform scrierilor ayurvedice in  India anilor 1500 i.Hr., masajul face parte din preceptele religioase care obliga pe toti credinciosii sa se frictioneze dimineata cu uleiuri mirositoare. Si in timpurile de astazi, masajul se pastreaza ca o bucurie pentru sanatatea noastra.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

 
Read previous post:
Beneficiile masajului intr-un stil de viata modern

In ultimii 50 de ani, oamenii si-au schimbat radical stilul de viata. Asa-numitul ,,stil de viata modern" ocupa un rol...

Close